Έλεγχος 
Διαθεσιμότητας

Μεσογειακή Κουζίνα

Όλα τα στοιχεία του φυσικού και υγιεινού τρόπου ζωής…

Οι γυμνιστές λατρεύουν την έκθεση στον καθαρό αέρα  και στον ήλιο γιατί τους προσφέρει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, χαλάρωσης και ηρεμίας ενώ λυτρώνει απ’ το άγχος. Πρόκειται για έναν εντελώς φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής. Οι γυμνιστές συχνά συμπληρώνουν αυτόν τον τρόπο ζωής με υγιεινή διατροφή και δεν υπάρχει πιο ιδανικός τόπος γι αυτό από τη Μεσόγειο.

Λαχανικά

Η Μεσογειακή διατροφή κυριαρχείται από τη χρήση των λαχανικών και θαυμάσια δείγματα αυτών θα διαπιστώσετε ότι αποτελούν βασικό κομμάτι του μενού στο Βριτόμαρτις. Αυτήν την κουζίνα, φυσικά, δε θα τη βρείτε μόνο σε προαιρετικής ένδυσης ξενοδοχεία ή σε ξενοδοχεία γυμνιστών! Μπορείτε να την ανακαλύψετε σε κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο σε όλη τη Μεσόγειο, όμως, στο Βριτόμαρτις, οι σεφ φαίνεται πραγματικά να διαπρέπουν, προς μεγάλο όφελος των πελατών.

Ελαιόλαδο, Σπιτικό Γιαούρτι & Τυρί

Ενώ τα λαχανικά παίζουν τον κυριότερο ρόλο στα εδέσματα, το ελαιόλαδο συνήθως αποτελεί το βασικό συστατικό, είτε μέσα στη συνταγή είτε ως συνοδευτικό. Το γιαούρτι και το τυρί που θα δείτε, επίσης, σε πολλές συνταγές, είναι συνήθως τοπικής παραγωγής και πάντοτε φρέσκα.

Κάθε λαχανικό που μπορείτε να φανταστείτε χρησιμοποιείται σε έναν αριθμό εδεσμάτων όπου παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως η μεγαλύτερη απόλαυση βρίσκεται στα πιάτα όπου χρησιμοποιείται μία ποικιλία λαχανικών·  εκεί ο σεφ δουλεύει κάθε ξεχωριστή γεύση μέσα στο σύνολο. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τις πιο εξαίσιες γευστικές εμπειρίες ακόμη και στο πιο μικρό και ανεπιτήδευτο χώρο. Πράγματι, από ένα τέτοιο μικρό μέρος μπορεί κανείς να αποκομίσει τις καλύτερες εμπειρίες!

Κρέας

Το κρέας δεν χρησιμοποιείται υπερβολικά στη Μεσογειακή κουζίνα και, όταν το συναντήσετε, σχεδόν πάντα πρόκειται για ψητό. Ενώ το αρνάκι είναι εκείνο που χρησιμοποιούμε περισσότερο, μη διστάσετε να πειραματιστείτε, καθώς θα βρείτε και πιάτα με κατσικίσιο κρέας στο μενού. Αν σας αρέσει το κρέας, δοκιμάστε το! Θα είναι μία νέα εμπειρία διακοπών για εσάς και, πού ξέρετε, μπορεί και να σας αρέσει!

Ιδιαίτερα λαχανικά

Προφανώς έχετε φάει μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδια, μανιτάρια και αγκινάρες αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ μπάμιες ή κολοκύθα; Θα τις βρείτε τακτικά να περιλαμβάνονται στα Μεσογειακά μενού καθώς επίσης και μία τεράστια ποικιλία από χόρτα. Όλα αυτά τα λαχανικά σας προσφέρονται φρέσκα και ωμά ή στο γκριλ, τηγανητά, ψητά, σοταρισμένα ή μέσα σε διάφορα σκευάσματα.

Φρέσκο ψάρι

Ένα άλλο βασικό συστατικό της Μεσογειακής κουζίνας είναι το φρέσκο ψάρι και, φυσικά, όσο πιο κοντά βρίσκεστε στη θάλασσα, τόσο πιο φρέσκο θα ‘ναι το ψάρι που θα φάτε και τόσο μεγαλύτερη η ποικιλία που θα έχετε. Ευτυχώς, το Βριτόμαρτις είναι πολύ κοντά στο ψαρολίμανο των Σφακίων οπότε μπορείτε τακτικά να βρείτε εδέσματα με βάση το φρέσκο ψάρι και εκεί.

Η Μεσογειακή κουζίνα χρησιμοποιεί μία τεράστια ποικιλία φρέσκων, εκλεκτών υλικών και χαρακτηρίζεται από την ευελιξία του ύφους της, τη φαντασία στη χρήση των υλικών της, τον άπειρο αριθμό τοπικών διασκευών και την αφθονία των αρωματικών της βοτάνων.

Οι διαμένοντες στο Ξενοδοχείο Βριτόμαρτις θα απολαύσουν την εμπειρία της Μεσογειακής κουζίνας η οποία ενισχύει το περιβάλλον χαλάρωσης αυτού του υπέροχου ξενοδοχείου γυμνιστών.