Έλεγχος 
Διαθεσιμότητας

Γνωρίστε την περιοχή μόνοι σας

Οδικώς

Με το αυτοκίνητο έχετε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και θα μπορέσετε να ανακαλύψετε ήσυχους όρμους για να συνεχίσετε τις διακοπές σας. Έχετε υπόψη ότι  θα συναντήσετε από μεγάλους δρόμους σύμφωνους με τις ευρωπαïκές και αμερικανικές προδιαγραφές έως δρόμους που λίγο απέχουν ουσιαστικά από αυτό που λέμε «κατσικόδρομος» με χαλαρή βραχώδη ή από ασβεστόλιθο επιφάνεια.

Αυτοί οι τελευταίοι είναι για τους περισσότερο περιπετειώδεις από εσάς και θα σας οδηγήσουν σε ανέγγιχτα από το πέρασμα του χρόνου χωριά και σε περιοχές τέτοιας φυσικής ομορφιάς που κυριολεκτικά θα σας κόψουν την ανάσα. Όμως ταξιδεύετε πάντοτε με προσοχή και να είστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο – ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε πριν από κάποια κλειστή στροφή. Ποτέ δεν ξέρετε τι έρχεται απ’την άλλη πλευρά!

Αγοράστε έναν καλό χάρτη και απευθυνθείτε στην Υποδοχή για προτάσεις ως προς το πού να οδηγήσετε.  Στην Υποδοχή διαθέτουμε έναν μεγάλο Χάρτη της Κρήτης κι ακόμη έναν με επιλεγμένα αξιοθέατα με φωτογραφίες και περιγραφή, χιλιομετρική απόσταση από το ξενοδοχείο μας και τρόπο πρόσβασης στο κάθε μέρος. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμος. Ελέγχετε πάντοτε το όχημά σας προτού ξεκινήσετε για οπουδήποτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας μπόλικο νερό και ενημερώστε την Υποδοχή για το πού κατευθύνεστε και τι ώρα υπολογίζετε να επιστρέψετε.

Ακτοπλοιïκώς

Λουτρό

Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό σε απόσταση μισής μόλις ώρας με το καΐκι από τη Χώρα Σφακίων.  Φωλιάζει σ’ένα όμορφο φυσικό λιμάνι με κρυστάλλινα καθαρά νερά. Στη διπλανή χερσόνησο βρίσκονται τα ερείπια ενός  κάστρου καθώς και ορισμένα ερείπια που ανάγονται στους Ρωμαïκούς χρόνους.

Αγία Ρουμέλη

Είναι ιδιαίτερα φημισμένη ή, για να το πούμε καλύτερα, ουσιαστικά άγνωστη καθώς το χωριό στο οποίο καταλήγετε έχοντας περπατήσει το παγκοσμίου φήμης φαράγγι της Σαμαριάς, ήτοι η Αγία Ρουμέλη, έχει αδίκως τη φήμη ενός μεταβατικού μόνο σημείου για τους πεζοπόρους που απλά «κατέβηκαν το φαράγγι». Συνωστισμό θα δείτε να έχει γύρω στο μεσημέρι που οι οδοιπόροι ολοκληρώνουν τη δοκιμασία τους αλλά, αν απομακρυνθείτε από το κέντρο του χωριού, θα βρείτε ησυχία κι ένα πανέμορφο σκηνικό. Υπάρχει μία παραλία στα ανατολικά του χωριού η οποία είναι, συνήθως, ερημική και πιθανότατα μπορείτε να κάνετε γυμνισμό εκεί. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια βουτιά στο ποτάμι της Σαμαριάς στο σημείο όπου συναντά τη θάλασσα, αν και δε θα βρείτε πολύ νερό τους θερινούς μήνες.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να περπατήσετε λιγότερο, μπορείτε να φτάσετε μέχρι την Παλιά Αγία Ρουμέλη και την είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς. Από εκεί, περπάτημα μισής ώρας θα σας βγάλει στις «Σιδηρές Πύλες», το  γνωστό στενό σημείο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Μπορείτε να συνεχίσετε – στην πορεία γίνεται περισσότερο θεαματικό – ώσπου να νιώσετε την επιθυμία να επιστρέψετε.

Παραλία Μάρμαρα

Η παραλία των Μαρμάρων είναι ένας ωραίος απόμερος βοτσαλωτός όρμος που έχει σχηματιστεί στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού της Αράδαινας και αποτελεί αγαπημένο σημείο των γυμνιστών εδώ και χρόνια. Η ονομασία της προέρχεται από τα μαλακά, πολύχρωμα πετρώματα που καλύπτουν την περιοχή. Η παραλία βρίσκεται πολύ μακριά από τον πολιτισμό καθώς απέχει μία ώρα με τα πόδια από την κοντινότερη κατοικημένη παραλία του Λύκου και 75 λεπτά από το Λουτρό. Δεν υπάρχουν δρόμοι εδώ οπότε η πεζοπορία και το καΐκι είναι οι μοναδικοί τρόποι για να φτάσει κανείς. Υπάρχει μία μικρή ταβέρνα κοντά στην παραλία όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε αλλά τίποτ’άλλο.

Παραλία Γλυκά Νερά

Τα Γλυκά Νερά (η ονομασία αναφέρεται στα γλυκά ύδατα που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους) είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης με βαθυγάλανα νερά και όμορφα βότσαλα. Το 2003 η παραλία κατετάγη από τους London Times ανάμεσα στις είκοσι καλύτερες της Ευρώπης! Και πήρε το όνομά της ακριβώς λόγω των γλυκών υδάτων που αναβλύζουν από τα βότσαλα!

Γενικά, η πρόσβαση στα Γλυκά Νερά είναι δυνατή μόνο με καΐκι. Όμως, για τους τολμηρούς και για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί από εκεί προς τη Χώρα Σφακίων (διαδρομή μισής ώρας) κι ένα ακόμη δυσκολότερο από το Λουτρό (η διαδρομή αυτή διαρκεί μία ώρα και το περπάτημα κοντά στην άκρη προκαλεί αρκετή ανησυχία). Παρά την αγχωτική θέα, το μονοπάτι είναι ασφαλές καθώς τυγχάνει συχνής συντήρησης από τις τοπικές αρχές ως τμήμα του Ευρωπαïκού μονοπατιού Ε4.

Περπατώντας

Η Κρήτη αποτελεί παράδεισο για τους πεζοπόρους με τους πολλούς υπέροχους και ποικίλους δρόμους που μπορεί κανείς ν’ακολουθήσει. Αν δεν περπατάτε μαζί με κάποια ομάδα, ενημερώνετε πάντοτε την Υποδοχή ως προς το πού προτίθεστε να περπατήσετε και τι ώρα πρόκειται να επιστρέψετε και ενημερώστε την, επίσης, όταν επιστρέψετε! Ορισμένες από τις συνηθέστερες πεζοπορίες περιλαμβάνονται στη σελίδα μας με τις πεζοπορίες.